Palestinensiske kristne lades i stikken

By Cyril Malka / 08/04/2007

(Billedet: Abbas’ parti, palestinensiske Fatah)

Vi skal nok se på det … – (08/04-2007) I Bethlehem har de palestinensiske kristne fået nok. Efter at voldeligheder og overgreb i månedsvis er blevet trappet op, vovede nogle af dem i slutningen af januar at tale ud til den israelske avis, Jerusalem Post.

Overgrebene begås af muslimer, men selv om de palestinensiske kristne har klaget til mange magtfulde kristne organisationer som fx Vatikanet og andre europæiske kirker, er ingen kommet dem til hjælp.

De har slet ikke fået svar på deres bøn om hjælp.

Et brev til den palestinensiske leder, Abbas, gav det svar, at han ville lave en seriøs undersøgelse og finde frem til de skyldige, men stadig venter de ramte kristne på genoprejsning.

Flere kristne familier har fået frataget deres ejendomme af de palestinensiske myndigheder. En af dem, der stod frem, havde været igennem en hjerteoperation, men blev gennemtæsket og er nu traumatiseret.

Det er ingen ny sag, at de palestinensiske kristne bliver chikaneret af deres muslimske naboer. Det nye er kun, at de nu er begyndt at klage over det.

Mange steder i Israel bor der palestinensiske kristne, der for manges vedkommende hævder at være efterkommere af den oprindelige befolkning i området, fra før araberne kom til. Den største koncentration af palestinensiske kristne bor i Bethlehem (Cyril Malka).

About the author

Cyril Malka

Click here to add a comment

Leave a comment: