Israel: Parlamentsmedlem river “Det Nye Testamente” i stykker

By Cyril Malka / 19/07/2012

Minibenari5

(19/07-2012) – Et israelsk parlamentsmedlem, Michael Ben Ari, har offentligt revet et eksemplar af “Det Nye Testamente” i stykker. Alle parlamentsmedlemmer fik tilsendt de græske skrifter, og det ville Michael Ben Ari protestere imod.

Det Israelske Bibelselskab har lavet en ny udgave af “Testamenternes bog”, som indeholder Bibelen og Det Nye Testamente. For at fejre det har de sendt bogen til alle Knessets medlemmer (det israelske parlament).

– Denne nederdrægtige bog har medført mord på millioner af jøder under inkvisitionen, sagde Michael Ben Ari.

I brevet, som fulgte med bogen, skrev direktøren for det Israelske Bibelselskab, Victor Kalisher, at denne nye udgave af Testamenternes bog “kaster lys over de hellige skrifter, så man bedre kan forstå dem. Derudover er der kommet mange nye referencer, som illustrerer forbindelsen imellem Bibelen og Det Nye Testamente”.

“Vi håber at denne bog vil hjælpe dig og belyse din vej” skrev Kalisher videre.

– Det er en frygtelig provokation fra kirkens side. Denne bog og de, der har sendt den, burde alle ende i historiens skraldespande, slog Michael Ben Ari fast til NRG-Maariv nyheder.

About the author

Cyril Malka

3comments
Henrik Blunck - 19/07/2012

Det er stensikkert manglende situationsfornemmelse, og jeg forstår slet ikke hvorfor det Israelske Bibelselskab vil trykke de kristnes skrift – udover at de sikkert er del af det internationale bibelsamarbejde, og derfor er forpligtede til at gøre det ad den vej.

Tankevækkende er handlingen, for Poul Nyrup Rasmussen blev i sin tid kritiseret – og tabte valget – da han rev sider ud af Anders Fogh Rasmussens bog Minimalstaten. Folk er sjovt nok meget “følsomme” når det gælder at rive bøger i stykker. Også i en tid hvor færre end nogensinde før rent faktisk HAR bøger på deres hylder.

På dét punkt er vi jo sjældne, jeg ved det godt, for jeg har fire fyldte reoler, og selvom jeg da har kasseret bøger fordi de var forældede, så har jeg aldrig offentligt brændt eller revet sådanne i stykker, netop i respekt for den historiske parallel. Jeg erkender dog, at de KAN bruges til at tænde op i pejsen med, og for min egen del ejer jeg ikke længere de græske skrifter. Ser ingen grund til at have dem på hylden når jeg ikke længere bruger den tekstdel… 🙂

Reply
Carl Sukkot - 19/07/2012

Det er en ynkelig og paranoid troende, som ikke tør se, hvad andre tror. Selv har jeg læst talrige religiøse skrifter og er her igennem kun blevet yderligere overbvist om TNK’s evige sandhed og gyldighed.
Hvis nogen var smart nok til at turde læse bogen, ville han finde ud af ,at den er skrevet af troende jøder, primært til jøder og at Yeshua og hans kumpaner heriblandt undertegnede fastholder, at ikke en tøddel af Torah kan omstødes. Der er ingen reelle modsætninger mellem GT & NT sidstnævnte består for størstedelen af citater fra GT.
Hvad religiøse terrorister har forvredet skrifterne til i både TNK og NT er indrømmeligvis vederstyggeligt – men alle fordrejningerne har kun fundet tilhængere, fordi alt for få gider åbne skrifterne for at se, hvad der virkelig står. Som skrevet står: “De kender hverken skrifterne eller Guds Kraft”

Reply
  Cyril Malka - 19/07/2012

  Det er ikke korrekt, at der ingen reelle modsætning mellem de hebraiske og de græske skrifter. Tværtimod. Ikke engang dér, hvor de græske skrifter citerer de hebraiske har de fat i det. Det er nok at læse det hele for at se det.

  De græske skrifter er tydeligvis ikke skrevet af troende jøder, men af romere og grækere. Nogle af dem boede tydeligvis ikke engang i landet siden der er flere geografisk inkonsekvenser (ikke engang det, fik de fat i). Og ej heller kendte de til almindelig jødisk skikke og systemer.

  Der er tale om to forskellige religioner. Den ene, jødedommen, som henvender sig til én gud og følger diverse love og regler. Den anden, kristendommen, som følger en anden gudform og system og som bygger på oldægyptisk principper tilsat gnosticisme og har absolut intet med jødedommen at gøre. Det eneste interesse, den har i jødedommen er, at for at blive accepteret, skulle den bygge på en ældre trosretning og jødedommen var et passende “support” for den ny religion, kristendommen, som ellers blot blev betragtet som overtro.

  Så egentligt er der vel intet galt i at holde de to bøger fuldstændig adskilt da der er tale om to vidt forskellige religioner.

  Reply
Click here to add a comment

Leave a comment: