Kristne i Gaza-striben: Mishandlinger og tvungne konversioner

23f1a33ff88069a9a229baf15693 grande

(24/07-2012) – Situationen for den lille kristne menighed i Gaza-striben (ca. 1.500 kristne blandt 1,5 mio. muslimer) er yderst usikker, fortæller Associated Press.

Siden palestinenserne stemte det muslimske Hamas ind, frygter de kristne indbyggere for deres liv, og de prøver at råbe omverdenen op for at få hjælp og beskyttelse mod muslimernes overgreb.

Et år efter Hamas blev stemt ind, i 2006, blev ejeren af Gazas eneste kristne boghandel, Rami Ayyad Khader, bortført, gennemtæsket og derefter myrdet.

De kristne skoler, kristne butikker og kirken blev røvet og brændt, og de kristne bliver jævnligt forfulgt, banket og røvet.

Disse handlinger, og det der er værre, fik mange kristne til at flygte fra Gaza, og der er nu kun 1.500 kristne tilbage (hvor der var 3.500 før Hamas blev stemt ind).

De, som er tilbage, føler sig så truede, at de foretrækker ikke at sige noget om, hvordan de bliver behandlet.

Der er dog flere fortællinger om kidnapping af kristne og forsøg på tvangskonversioner.

Senest den 14. juli i år blev en ung kristen fra Gaza (Ramez Alamash, 24), bortført og forsøgt tvangskonverteret, fortalte Gazas biskop, Biskop Alkesius.

Ifølge biskoppen holder muslimerne den unge mand i en flygtninglejr (Almaghazi eller Alborj) og kræver af ham, at han skal konverteres til Islam.

Selv om Ramez’ mor gik til politiet for at klage, skete der intet, da lederen af gruppen, Dr. Salem Salam, bl.a. er formand for det muslimske råd i Gaza.

Biskoppen fortæller, at da moderen havde det skidt, blev hun sendt på hospitalet, hvor hun fik kontakt med bortførerne, som kom med hendes søn. Han var svært bevogtet, og de gav ham ikke tilladelse til at komme hjem.

Biskoppen har kontaktet alle myndigheder i Gaza for at få stoppet den slags sager. Ifølge biskoppen bliver de kristne ofte bedøvet og bortført for at blive tvangskonverteret.

Den ortodokse Kirke fortalte, at den 11. juli blev en kvinde og tre piger bortført fra deres hjem, og kirken har derfor klaget til Hamas’ statsminister, Ismail Haniyeh.

Men siden Dr. Salem Salam er indblandet i disse sager, nægter politiet at blande sig.

Ifølge kirken er de kristne ikke i sikkerhed i Gaza, og loven beskytter dem ikke.

Paradoksalt nok støtter det meste af den vestlige verden de såkaldte “palestinensere”, som det fx blev tydeligt for nyligt med Folkekirkens Nødhjælps symbolske mur til en halv million kroner. Man glemmer helt, at kristne bliver forfulgt og myrdet i disse ikke-demokratiske stater. Den eneste demokratiske stat i Mellemøsten, Israel, bliver lagt for had.

Øjensynligt tænker ingen på, at hvis Israel bliver muslimsk, er det også slut med kristne kirker på de steder, som de holder helligt i Israel (Cyril Malka).

2 thoughts on “Kristne i Gaza-striben: Mishandlinger og tvungne konversioner”

 1. Carl Sukkot

  Rart at se, at du for en gangs skyld ikke er på nakken af de kristne. Selv om de forskellige kristne sekter har forvredet mange ting og ofte er grundigt fejlinformerede, er det trods alt Israels Gud, de forsøger at tro på.
  Og det er ufatteligt, at såkaldte “kristne” kirker og organisationer er så blinde, at de kan finde på at støtte de såkaldte palæstinenseres “krav” på frihed og land. Palæstinensernes værste fjende er langt fra Israel – men palæstinensernes egen ubarmhjertighed ikke bare mod jøder og kristne – men mod dem selv.

  1. Cyril Malka

   Jeg betragter ikke at oplysning om kristendom er “at være på nakken af de kristne”.

   Kristne organisationer har ikke været for gode mod jøderne de sidste 2000 år, så hvorfor skulle de ikke blive ved. Nu ved at støtte palæstinensernes krav.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top