Kreationisme snart anerkendt i Texas

By Cyril Malka / 20/12/2007

Snart en diplom i “Skabelse” – (20/12-207) – I USA er staten Texas lige ved at anerkende kreationisme som værende et fag, der kan føre til et diplom.

Kreationisme er den teori, som bygger på en bogstavelig forståelse af Biblen for at fortælle om verdens tilbliven. Et udvalg bestående af statens inspektører har lige givet deres rapport tilbage, og den støtter en kristen organisation, som ønsker at uddanne sine lærere på grundlag af kreationisme.

Texas er lige ved at validere dette, hvilket vil sige at godkende et “kreationist diplom”. Dette er en ny etape i modsætningen til Darwinismen, evolutionsteorien.

Efterspørgslen om certificering blev udsendt af Institutet for Skabelsesforskning (Institute for Creation Research – ICR), som er en tværkirkelig organisation, som forstår Bibelen ikke kun som moralangivende, men også som indehold af videnskabelige og historiske fakta. ICR forkaster udviklingsteorien, som den forstår som værende nedbrydende for både de moralske og sociale værdier, samt som skadelig for troen.

ICR holder sig i øjeblikket til de private kristne skoler, men vil absolut trænge ind i det offentlige skolesystem.

Studerende, som vil komme ind på dette universitet, skal bekende deres tro på skabelsen, sådan som den er fortalt i 1. mosebog, altså at Gud har skabt dyr og mennesker, sådan som de eksisterer i dag i løbet af lidt mindre end 6 dage og for lidt mindre end 10.000 år siden. (Cyril Malka)

About the author

Cyril Malka

Click here to add a comment

Leave a comment: