Når Satan blander sig

Lovforslag nr. 666 – (10/01-2008) – Det forslag, som til det engelske folketing har stillet om adskillelse af kirke og stat, fik referencenummeret … 666. Ifølge mange protestanter er der tale om djævelens tegn.

– Dette tal påstås at være djævelens mærke, kommenterede liberaldemokraten Bob Russel, en af forslagets stillere.

– Det, som er endnu mere besynderlig, er, at dette forslag blev stillet i går aftes, imens medlemmerne talte om blasfemi, tilføjede han.

Forslaget går ud på, at de formelle bindinger mellem den anglikanske kirke og staten (officielt, dronning Elizabeth II) skal brydes.

Det er sjovt at tænke på, at forslaget helt tilfældigt fik dette tal.

Der skal dertil føjes, at et sådant forslag stilet af “grund-medlemmer” ikke har mange sandsynligheder for at komme hele vejen op til det britiske parlament.

Nu for at klargøre tingene var 666, som er nævnt i Johannes Åbenbaring, og som mange mener betegner djævelen, faktisk var kodenavnet for Kejser Nero, som, hvis man brugte de hebraiske bogstaveværdier (qsr nrw/o) gav:

q = 60
s = 100
r = 200
n = 50
w = 6

… altså 666.

Men hvis man går ud fra talværdier for de græske bogstaver (hvilket var det sprog, Åbenbaringen blev skrevet i), bliver dyrets tal 616, hvilket er det tal, man stadig finder i nogle bibeloversættelser, som er mere logisk opbyggede. Det lyder dog ikke så sejt som 666. (Cyril Malka)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top