Life of Brian skal stadig forbydes

By Cyril Malka / 23/07/2008

Life of Brian

Argh! Blasfemisk ! Siger præsten …

(23/07-2008) – Okay, jeg ved, at Life of Brian blev opfattet som kontroversiel, da den udkom engang i 70’erne.

Jeg blev dog yderst forbavset engang i 1986 eller 1987, da jeg på dansk fjernsyn så Johannes Møllehave i et program om humor, udtale, at han syntes, at det var forkert, man gjorde grin med korsfæstelsen, som man gjorde i Life of Brian.

Endnu mere forbavset blev jeg, da jeg fik at vide, at borgmesteren i Aberystwyth, Sue Jones-Davis, i øjeblikket prøver, altså i 2008, småt 30 år senere, at få tilladt filmen i sin bys biografer.

Det er faktisk sådan, at Life of Brian stadig betragtes som blasfemisk og stadig ikke må vises i byens biografer.

Okay, det er sandt, Jones-Davis, byens borgmesteren, er hende, der spiller Judith Iskariot i filmen, så hun har måske (åh ak! Åh ve!) sin egen (blasfemiske) skjulte dagsorden.

Ikke desto mindre har Jones-Davis fået stærk modstand fra Reverend Stuart Bell, som er sognepræst i den lokale kirke.

Han mener nemlig ikke, at der er grund til at tillade byens borgere at se filmen Life of Brian ud fra det grænseoverskridende, revolutionære princip, at: “Hvis filmen var upassende for 30 år siden, er den stadig upassende 30 år senere”.

Hvad skal man stille op mod så blændende logik?

Der skal dertil siges, at pågældende sognepræst har gode grunde til ikke at kunne lide filmen, for som han udtalte til den lokale avis: “Jeg har ikke set den film, og jeg har bestemt ikke lyst til at se den heller”.

I nogle byer er det ikke den folkevalgte, der bestemmer, men byens præst.

Stof til eftertanke?

I hvert fald en kærkommen lejlighed til at gense et par scener fra en af mine yndlingsfilm: Life of Brian. (Cyril Malka)

About the author

Cyril Malka

Click here to add a comment

Leave a comment: